De SPIRIT heeft 2 eigenaren: Richard Versteegh en Jac Sandberg. Beide hebben veel ervaring met wedstrijd- en zeezeilen.   

 
  
Links: Richard Versteegh (richard@gogospirit.com):  
  
Richard studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft en studeerde af in 2006. Hij werkte voorheen als consultant bij Stroud Consulting, als consultant en business developer bij Ecofys Nederland BV en sinds 2011 werkt hij bij Schiphol Group.

Richard voer in 2006 de Round Britain & Ireland als co-schipper mee met Leon Bart op de Houd van Houdt (trimaran). Zij finishten als 2e.  In 2010 voer hij samen met Jac de Round Britain & Ireland, welke zij door een mastbreuk even ten westen van Galway helaas moesten afbreken.  In juni 2011 voeren ze samen, met een nieuwe mast, de 1000 miles.        

Rechts: Jac Sandberg (jac@gogospirit.com): 

Jac studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit van Delft en studeerde af in 2001. Hij werkte voorheen als Business Development manager bij Corus in IJmuiden. Hij heeft sinds januari 2009 zijn eigen bedrijf, Sandberg Product Realisatie (www.productrealisatie.nu), waarin hij ondernemers begeleidt ‘van idee tot markt’. 

In zijn vrije tijd is Jac een gepassioneerd zeiler. Hij deed met zijn vorige boot diverse malen mee aan de Schuttevaerrace en de Single-handed. In de weekenden is hij te vinden op de Noordzee en de Waddenzee en in zijn vakanties gaat de zeilreis meestal naar verdere bestemmingen zoals Engeland, Denemarken, Frankrijk en Zweden. In 2005 en 2008 was Jac co-schipper op de Sarah W. Vorwerk naar Antarctica en de South-Georgia eilanden (www.sarakvorwerk.net). Na de 1000 miles in 2011 en de Round Britain & Ireland in 2010 gaat hij in 2013 de OSTAR varen. 
Jac is eind mei de OSTAR 2013 gestart. Hij is gefinished in New Port op 19 juni. Richard en Douwe varen de SPIRIT in juli weer naar NL terug.

OSTAR 2013:

Met dank aan:

Huib Swets
www.huibswets.nl

Botenloods De Levant
www.botenloods.nl

                          
 
Rik en Annette Versteegh
www.rik-versteegh.com

Arjen Kooij Zeilmakerij
Haarlem